Stort tack för all hjälp!

Det är inget litet jobb att samla in och dokumentera material från en så gammal idrottsklubb. Mora IK bildades 1935 av Gunnar Faleij. Den tidigare klubbdirektören Peter Hermodsson kom att initiera arbetet med att få ett grepp om klubbens historia. Det kom att ge incitament att bilda Mora IKs historiegrupp. Gruppens medlemmar har samlat och samlar material för att göra hemsidan så täckande som möjligt. Det är ett spännande och roligt arbete som görs på ren ideell basis.

Vi tackar alla som bidragit med material till vårt arbete. Vi tackar även Mora bygdearkiv som välvilligt ställt upp med gamla hockeybilder på ishockeyplaner, spelare m.m. Ni är alla guld värda.

Arbetet tar aldrig slut och vi tar gärna emot mer material kopplat till Mora IK, bilder, berättelser, filmer, utrustning m.m.

Vi riktar ett särskilt tack till några av dem som gjort denna webbplats möjlig:

  • Torbjörn Nääs
  • Trängslets regleringsfond
  • Mora bygdearkiv
  • Diös Fastigheter AB
  • Vi har hämtat mycket information till webbplatsen i böckerna ”Mora IK 60” år av Anders Norin och ”Ingenting är omöjligt” av Stellan Kvärre och Anders Norin.
    Vi tackar dem för alla historiska fakta vi funnit i böckerna.

Mora IK:s historiegrupp
Birgitta Fändriks, Olle Matsson, Sven-Åke ”Bolle” Dahl, Anders Norin, Owe Hållmarker, Birger Nylén, Sven-Åke Jacobsson, Jörgen Olsson, Nils-Erik Jones, Torbjörn Westerling, Torsten Jones, Michael Westerling, Krister Larsson.