Härlig svit i grundserien

Inför säsongen valde målvakten Jonas Eriksson, som storspelat sig igenom förgående säsong, att flytta på sig. Färjestad blev den nya klubbadressen. Backen Christer Olsson valde också att röra på sig med elitseriespel i sikte. Här blev Brynäs ny klubbadress, och sedan kunde inte Leif Boork hålla fingrarna borta utan plockade Ronnie Sundin till Frölunda. Dessutom flyttade Arto Sirviö hem till Finland. Bland de nya spelarna märktes den kanadensiske landslagsbacken Ken Lovsin och Johan Roséns bror, Roger, som hämtades från Arboga. Ny tränare var Mikael Tisell. Mora IK hade för första gången sedan man ramlade ner i division I hamnat i den östra gruppen. En grupp där MIK skulle visa sig vara helt överlägset. Seriesegern bärgades med en marginal på elva poäng till Team Gävle, som placerade sig tvåa. MIK tappade bara fyra poäng under hela grundserien genom att förlora en match och spela två oavgjorda.

Förlust i sista omgången

Förlusten kom på hemmaplan i den sista omgången mot Uppsala, där ett inte allt för inspirerat Moralag föll med 2-5.

Ett stort vinnarvapen i MIK var förstafemman, då och då även kallad för ”elitseriefemman”, med backarna Hans Abrahamsson och Johan Hansson bakom kedjetrion Anders Öberg, Anders Lönn och Johan Rosén. Anders Öberg vann poängligans grundserie genom att notera 33 poäng via 11 mål och 22 assists. Johan Rosén kom upp i 27 poäng via 18 mål och 9 assists, och tredje bäste poängplockare i MIK var faktiskt backen Hans Abrahamsson med 19 poäng (8+11).

Fem raka segrar

MIK startade allsvenskan med två raka förluster mot Björklöven och Huddinge. Sedan följde man upp med fem raka segrar mot i tur och ordning: Vita Hästen (b, 5-1), Boden (h, 6-3), Team Gävle (h, 6-1), Örebro (b, 3-2) och Troja (h, 6-3). En svit som förde MIK uppåt i tabellen. I den 8:e omgången var det så dags för match mot Frölunda med Leif Boork som coach. Boorks första framträdande i ishallen sedan det uppmärksammade avhoppet. Matchen tilldrog sig ett stort intresse och hela 3 318 personer såg matchen. Frölunda vann dock med 7-4 sedan man en bit in på den andra perioden varit i ledningen med klara 6-1. MIK gav inte tappt utan fortsatte med att spela oavgjort borta mot AIK i Globen och besegra Björklöven hemma. Men i och med förlusten borta mot Huddinge i den 11 :e omgången följde en dyster period för MIK, med ytterligare tre förluster. Bland de som besegrade MIK återfanns bottenlagen Team Gävle och Boden, som sannerligen inte visade framfötterna annars. Här försvann också MIK:s chans till att kunna nå en riktigt framskjuten placering i allsvenskan. Anders Öberg blev MIK:s bäste poängplockare i Allsvenskan med 24 poäng (8+16).

Match mot S/T

MIK började hemma mot Sundsvall/Timrå i play off-spelet. Och det blev inte precis den lättaste öppningen, när ett flertal av spelarna insjuknade. MIK fick också se sig besegrat med hela 8-2. En av de största hemmaförlusterna för MIK i ett play off. Men MIK repade mod inför returen. Matchen uppe i Sundsvall blev en riktigt spännande historia som MIK vann med 4-3 efter att Roger Rosén avgjort 15.55 inpå sudden death. Resultatet innebar att den tredje och avgörande matchen skulle spelas i Sundsvall. MIK stannade kvar i Sundsvall, och vann den tredje och avgörande matchen säkert med 5-3, sedan A-femman visat vägen. Segern betydde att MIK äntligen nådde play off III. Motståndare här blev Troja/Ljungby. MIK började hemma och låg i början av den andra perioden under med 0-2. Men Björn Berggren och Jonny Pavasson såg till att kvittera innan perioden var över. I den sista perioden kunde dock Troja avgöra med två mål under matchens sista fem minuter. Bortamatchen förlorade MIK sedan med 4-0, och därmed var säsongen slut. Följande spelare figurerande i A-laget: Thomas Melin, Johan Allringer, Ken Lovsin, Stefan Nordin, Niclas Linnér, Tommy Jacobsson, Johan Hansson, Sören Andersson, Hans Abrahamsson, Thomas Ring, Mattias Pihlström, Johan Eriksson, Mikael Persson, Örjan Karlsson, Anders Öherg, Jonny Pavasson, Jonas Holmström, Björn Berggren, Bengt Åkerblom, Johan Rosén, Roger Rosén, Andreas Olsson, Anders Lönn, Jan-Erik Karlsson

Utslagna i DM-semifinalen

A-juniorerna blev utslagna i DM-semifinalen, där Falu IF blev för svåra motståndare. FIF vann med uddamålet 4-3 i en jämn match. I den allsvenska juniorserien, västra grundseriens elitgrupp, slutade MIK sjua, och missade därmed juniorallsvenskan. Istället fick man fortsätta i fortsättningsserien, som man vann före Färjestad. I SM-kvalet ställdes man mot Malmö i den första kvalomgången, en match som vanns med 4-3! Ett skånelag blev även motståndare i den andra omgången. Nämligen Rögle som på hemmais säkert kunde vinna med 7-1. B-juniorerna vann DM på ett imponerande sätt. Slog först ut Malung i kvartsfinalen med hela 16-0, besegrade Säter i semifinalen med 14-2, och följde upp detta med att besegra Leksand i finalen med 16-0! I flygvapenserien slutade MIK tvåa i mellan- elitserien, efter serie suveränen Färjestad. Därmed gick MIK till SM-slutspelet där man ställdes mot Team Kiruna i kvartsfinalen. Det blev en jämn match, där Kiruna till slut kunde gå vinnande ur striden. Efter straffar vann Kiruna med 6-5. Till slut blev MIK sjua. A-pojkar-77 vann sin ”elitserie”. Det betydde att man gick till en utbytesserie mot lag från Gästrikland, Helsingland och Västmanland. Där slutade man trea efter hård strid med Hofors och Avesta. I slutspelet för dalalagen blev det ingen final efter förlust mot Leksand och seger mot Team S/L. A-pojkar elit-77/78 vann sin serie och fick möta Team FSH(Fors, Skogsbo, Horndal) i en finalmatch. MIK- grabbarna vann den matchen med 5-2.1 övrigt vann B-pojkarna-79 den norra elit gruppen.