Mora IK är inte som andra klubbar. Vi är inte störst, vi är inte rikast och vi är inte ens vackrast. Men vi är en klubb som konsekvent, långsiktigt och med hög integritet engagerar en hel bygd.

Mora IK är småstadslaget med ena benet i den snart nittioåriga historien och det andra benet i framtiden. Vår klubb har byggts – och kommer alltid att byggas – av eldsjälar med ett stort hjärta för både klubben och bygden. Stolta masar och kullor som inte låter sig kuvas och som står för ett samhällsengagemang långt utanför ishallar och omklädningsrum. Vi bygger broar, inte murar och vi involverar hela bygden i vår verksamhet.

Mora IK är varken ett börsnoterat företag eller en intresseorganisation. Vi är en idrottsförening med en lokal förankring och ett engagemang som få andra klubbar kan mäta sig med. Ungdoms- och juniorverksamheten utbildar spelare från hela landet och A-lagets hemmamatcher är en självklar träffpunkt för idrottsintresserade från hela Dalarna.

Mora IK vänder aldrig kappan efter vinden. Vi utmanar ofta övriga hockeysverige, även när det vore kortsiktigt smartare att följa med strömmen. Därför möts vi också av respekt, inte bara av de egna supportrarna utan även av motståndare och media.

Mora IK sitter aldrig i passagerarsätet. Vi är med och leder utvecklingen av svensk ishockey, både nu och i framtiden. Och vi gör det i egenskap av en respekterad idrottsförening med ett brett avstamp i den svenska idrottsrörelsen.